Fysik

Lodret kast og tid

07. oktober 2013 af Budsmoke

Hej alle kloge folk :)

Jeg har en opgave, jeg er gået lidt i stå med..

Opgaven lyder sådan: En bold kastes lodret op i luften, boldens hastighed opad når den slippes er 15 m/s (se bort fra luftmodstand).

Jeg er selv kommet frem til, at bold maks højde er 22,91m og og den topper efter 1,53 sek.

Nu skal jeg så finde ud af, hvor lang tid der går, før bolden er kommet tilbage til sit startpunkt??

Nogen forslag??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den er så tilbage efter yderligere 1,53 sek.


Svar #2
07. oktober 2013 af Budsmoke

#1
 

Hahahahaha jeg vidste ikke det var så nemt ;)

Et tillægsspørgsmål, kan det det lade sig gøre at regne det ud, med de informationer jeg har?? og hvordan ser formlen evt. ud??


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har jo

y(t) = -(1/2)gt2 + v0t .

Løs ligningen y(t) = 0 (for t > 0) ved simpel faktorisering, dvs. t = 2v0/g .

Tiden for den største højde (toppunktet) findes jo af y'(t) = 0 , dvs -gt + v0 = 0 , eller t = v0/g .


Svar #4
07. oktober 2013 af Budsmoke

#3
 

Ok, jeg har bare læst på et andet forum at t = (v0)2/2g, og det gav nogle meget underlige tal, jeg ikke forstod..

Men endnu engang tak fordi du altid er på pletten :) Du er awesome!!


Skriv et svar til: Lodret kast og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.