Matematik

Hvad giver x*4x?

08. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt i tvivl. Giver det 4x2, eller 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

x·4x = 4·x·x = 4x2


Svar #2
08. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Hvad giver 4x2 så, hvis det står sådan her?

(x • 4x) + (x • -3) + (1 • 4x) + (1 • -3)    =    4x2 - 3x + 4x – 3    =    ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

   4x2 giver ikke noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Du skal lige reducere lidt. 


Svar #5
08. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#3

Okay. Så det bliver sådan her:

4x2 - 3x + 4x – 3    =    4x2 - 7x - 3

Eller hvad?

Jeg skal nemlig finde x, og jeg er helt blank.. Hele ligningen er denne her:

(x+1)·((4x-3) = 2(x+1)·(2x+3)

Nogen, der vil hjælpe mig med at regne den ud? Altså, styk for styk..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

     4x2 - 3x + 4x - 3 = 4x2 + x - 3

...

for at løs ligningen (x + 1)·(4x - 3) = 2(x + 1)·(2x + 3)
skal du benytte dig af kvadratsætningen: (a +b)2 = a2 + 2ab + b2


Svar #7
08. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Nu forstår jeg godt det første. Men jeg er lidt forvirret med den kvadratsætning.. Vi er slet ikke nået til at bruge den form for metode til at løse ligninger på.

Men igen, 4x2 er bare 4x2 og altså ikke noget andet?


Skriv et svar til: Hvad giver x*4x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.