Kemi

Empiriske formel - Organisk Kemi

10. oktober 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et stof A indeholder carbon, hydrogen, nitrogen og oxygen i følgende masse sammensætning.

      C = 49,3%

      H = 9,63%

      N = 19,18 %

      O = 21,89 %

a) Bestem den empiriske formel for A

I et eksperiment er den molare masse af A blevet bestemt til 146 g/mol

b) Bestem molekylformlen for A
c) Giv et bud på strukturformel for A 

Hvordan vil i beregne stofmængderne for de 4 stoffer? jeg har brug for hjælp især til a! 


Men også b og c, hvis I har tid! 

Jeg skal aflvere i aften! og det er den sidste opgave jeg mangler :) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af mathon

b)

af de 146 g

udgør
                   C                 H             N                O   som omregnet til mol
    gram    71,978     14,0598      28,0028     31,9594

giver

.

                   C                 H             N                O

                   6                 14            2                 2

med den empiriske formel for A
                                                            C6H14N2O2
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af mathon

a)

af 100 g

udgør
                   C                 H             N                O   som omregnet til mol
    gram    49,3             9,63        19,18            21,89

giver

.

                   C                      H               N              O

                  4,10457      9,55357     1,36932     1,36932         og divideret med 1,36932

giver
mol-forholdstallene

                   C       H       N      O
                   3        7        1      1

med den empiriske formel for A
                                                            C3xH7xNxOx

for x = 1 fås molmassen 73,095 g/mol, hvilket er det have af 146 g (helt tal)

x er altså lig med 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af mathon

LubDub laver strukturformler lige om lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2013 af mathon

et eks.

                                              NH2     O          
                                               |          ||
                             C - C - C - C - C - C - OH
                                                     |
                                                    NH2
       


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af mathon

b)
         …er således gennemført på to lidt forskellige måder.


Skriv et svar til: Empiriske formel - Organisk Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.