Matematik

Matematik

10. oktober 2013 af brandy112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Har lidt svært med den her opgave, håber i kan hjælpe. 

Figuren er vedhæftet.
Tak på forhånd :-)

På figuren ses trekant ABC og trekant ABD, hvor punktet A ligger på siden CD. 
Længden af AD er 15,0. Længden af er AB 10,0. Længden af BC er 9,4.

 a) Bestem vinkel A i trekant ABC. 
 b) Bestem vinkel A i trekant ABD, og bestem siden BD. 
 c) Bestem arealet af trekant ABD.

Vedhæftet fil: Trekant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af mathon

   

                 sin(BAC) = 9,4 / 10,0        og   BAC er spids.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2013 af peter lind

 a) Brug at sinus(vinkel) i retvinklet trekant er modstående katete/hypotenusen

b) summen ad de 2 A vinkler er 180º. Brug dernæst cosinusrelationerne

c) brug at arealet af en trekant er ½'produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel


Svar #3
10. oktober 2013 af brandy112 (Slettet)

mange tak for svarene :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2013 af mathon

c) brug at arealet af trekant ABD er
                                                          T = (1/2) • |BC| • |AD|


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

ABC

Du har vinklerne, A, B, C

c ligger over for C

a ligger over for A

osv.

Over for vinklen C ligger siden c med sidelængden 10cm

Over for vinklen A ligger siden a med sidelængden 9,4cm

Du kender siderne c og a 

Du vil finde vinklen A

Sin<A=a/c

Sin<A=9,4/ 10


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.