Kemi

Beregn w/w% af FeCl2 i det fremstillede stof

12. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber på hjælp :/

Det fremstillede FeCl2 kan renhedsbestemmes ved en titrering med kaliumpermanganat efter nedenstående, afstemte reaktionsligning:

5Fe2+ + MnO4- + 8H+ → 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

2,633 g af det fremstillede stof afvejes og opløses i vand op til 100,0 mL. 25,00 mL udtages og titreres med 14,62 mL 0,02301 M KMnO4.

a) Beregn w/w% af FeCl2 i det fremstillede stof (renhedsprocent).

b) Opskriv ovenstående reaktionsligning støchiometrisk med stofformler, idet udgangsstofferne er FeCl2, KMnO4 og HCl.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af mathon

 Beregn stofmængden af Fe2+ i 25 mL.

Multiplicer med 4 for stofmængden af Fe2+ i 100 mL.

Vurder massen af den ækvivalente mængde FeCl2 ved brug af M(FeCl2) = 126,75 g/mol.

Vurder den bestemte masse FeCl2 i forhold til 2,633 g og omregn til procent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2013 af mathon

b)

                 5 FeCl2   +   KMnO4  +   8 HCl   →   KCl   +   5 FeCl3   +   MnCl2   +   4 H2O


Svar #3
12. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

Svar #1 Er blank på det der har siddet nu 2 timer med opgaven og prøvede at løse den men er helt gået under nu :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2013 af mathon

reaktionsstofmængdeforholdet
                                                     FeCl2 : KMnO4 = 1 : 5

Beregning af stofmængden af Fe2+ i 25 mL Fe2+-opløsning

                      n(FeCl2)prøve = 5 • n(KMnO4) = 5 • (0,01462 L) • (0,02301 mol/L) = 0,001682 mol

Beregning af stofmængden af Fe2+ i 100 mL Fe2+-opløsning

                      n(FeCl2) = 4 • n(FeCl2)prøve = 4 • (0,001682 mol) =  0,006728 mol

Beregning af massen af Fe2+ i 100 mL Fe2+-opløsning

                      m(FeCl2) = (0,006728 mol) • (126,75 g/mol) = 0,8528 g

renhed i %
                     ((0,8528 g) / (0,0633 g)) • 1% = 13,5%

                   

                          


Skriv et svar til: Beregn w/w% af FeCl2 i det fremstillede stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.