Kemi

Kemi - reaktionsskema og formel

15. oktober 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, sidder fast i det sidste spørgsmål i min opgave: 

1,504 g malakit opløses i svovlsyre og hældes derefter gennem et filter ned i en 100 mL målekolbe. Der fyldes op med demineraliseret vand. Absorbansen måles, A = 1,22.

Ved at aflæse på en graf, får jeg koncentrationen af Cu(2+) tl 0,14 M (resultat) 

Formlen for malakit Cu2CO3(OH)

Opgaven lyder: Find formlen for malakit og vis at resultatet er i overnesstemmelse med den fundne formel.

Hvordan løser jeg denne opgave?

På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af sappr (Slettet)

Prøv at regne vægt af malakit om til mol. Derefter kan du se på om 0,14 M Cu svarer overens med den mængde malakit du kom ned i opløsningen (Der er 2 mol Cu per mol Malakit).


Svar #2
15. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

men hvordan gør jeg det? vil hjælpe med beregninger? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af sappr (Slettet)

Jeg har ikke lige en lommeregner ved hånden, men:

Malakit vejer ca 221 g/mol. Det betyder at du har (1,504 g) / (221 g/mol)  = 0,0068 mol.

Dette opløses i en endelig volumen af 100ml. Dvs du har (0,0068 mol) / (0,1 L) = 0,068 M

da der er 2 Cu(II) pr. Malakit vil du have 0,068 M * 2 = 0,136 M Cu(II) hvilket passer fint med hvad du har målt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2013 af mathon

M(Cu2CO3(OH)2) = 221,114 g/mol.

      n(Cu2+) = 2 • n(Cu2CO3(OH)2) = 2 • (m/M) =  2 • ((1,504 g) / (221,114 g/mol)) = 0,013604 mol

      [Cu2+] = n / V = (0,013604 mol) / (0,100 L) = 0,13604 M ≈ 0,14 M

     


Svar #5
15. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

tusind tak begge to! :) 


Skriv et svar til: Kemi - reaktionsskema og formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.