Kemi

pipetter? hvilke? kemi!

17. oktober 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle, jeg har dette spørgsmål:

Ud fra den fremstillede opløsning fremstilles i målekolber 100 mL af hver af følgende opløsninger: 0,150M , 0,100M , 0,050M . 
Der rådes over følgende pipettestørrelser: 50 mL og 25 mL 


b) hvilke pipetter skal avendes ti fremstillingl af hver af de 3 fortyndiger?

Hvordan løser jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af mathon

…den fremstillede opløsnings molaritet er ikke oplyst.


Svar #2
17. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

 Altså skal der afvejes 12,49 g af CuSO4*5H2O for at fremstille 0,200 M CuSO4 i en 250 mL målekolbe


Svar #3
17. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

hvad mangler jeg da at angive? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2013 af mathon

          ønsket stofmængde                                      hvilket i stamopløsningen forfindes i

          (0,100 L) • (0,150 mol/L) = 0,015 mol           (0,015 mol) / (0,2 mol/L) = 0,075 L = 75 mL

          (0,100 L) • (0,100 mol/L) = 0,010 mol           (0,010 mol) / (0,2 mol/L) = 0,050 L = 50 mL

          (0,100 L) • (0,050 mol/L) = 0,005 mol           (0,005 mol) / (0,2 mol/L) = 0,025 L = 25 mL


Svar #5
19. oktober 2013 af counter14 (Slettet)

mange tak! ;)


Skriv et svar til: pipetter? hvilke? kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.