Matematik

Matematik

17. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv normalvektor og to punkter på linjerne med disse ligninger:

Der er en som jeg kan løse f.eks 5x+2y-15=0. her kan jeg aflæse normalvektor og de to punkter bestemmes ved at sætte f.eks. en gang x=0 og y=0.

Men i opgave c) 3x-9=0 er løsningen for de to punkter (3,0) og (3,1).
Opgave d) 6x+y=3*(2x-y+1) og løsningen i bogen er normalvektor (0,1) og to punkter : (0: 3/4) og (1,: 3/4)

Jeg har svært at forstå bogen. Kan nogen forklare nemmere opgave c) og d) Med opgave d) har jeg mere svært med at forstå.

Håber at nogen kan forklare opgaven bedre end min matematik bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af peter lind

c) ligningen kan omdannes til x = 3. Linjen er altså alle punkter, der har x koordinaten 3 medens y oordinaten kan være hvd som helst. Det er en linje, der står vinkelret på x aksen og som er parallel med y aksen

d) Hvad har du egentlig gjort ? du skal gange parentesen på højre side ud og samle alt på venstre side.


Svar #2
17. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Når jeg gange parantesen  på højre side og samle på venstre side, får jeg 4y -3=0 det fårstår jeg at normalvektoren er (0,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vektorerne (0,4) og (0,1) er jo parallelle vektorer, og begge kan bruges som normalvektor. Vektoren (0,1) er en normalvektor med længden 1.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.