Kemi

HASTER - Beregn koncentrationen på stam. 2

21. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har lige et problem som jeg ik kan løse håber på hjælp 

Der fremstilles en stamopløsning 1 på 1000 mg/l azorubin. Fra stam 1 udtages 10,00 ml, der overføres til en 100,00 ml målekolbe (=stam2)

a) Beregn koncentrationen på stam 2.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af 012343210

Hvis du fortynder 10 gange fra 10 ml til 100 ml bliver din koncentration 10* mindre altså 100mg/L

Hvis du skal eftervise det kan du jo regne ud hvor mange mg der er i de 10 ml og så skrive det om til 100 ml bagefter:

1000mg/L = 1mg/ml

10ml*1mg/ml=10mg

10mg/100ml=100mg/L


Svar #2
21. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

Jaa jeg skal jo beregne det så på en måde skal jeg eftervise det :/ men er ikke helt med hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af 012343210

For at gøre udregningerne mere simple finder laver vi lige enheden om:

1000mg/L = 1mg/ml

Du regner ud hvor mange mg stof der er i dine 10 ml:

10ml*1mg/ml=10mg

Så har du dine 10 mg som du blander op i 100 ml væske. som du så regner om i mg/L så du kan sammenligne med det du havde fra start af.

10mg/100ml=0,1mg/ml=100mg/L


Skriv et svar til: HASTER - Beregn koncentrationen på stam. 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.