Kemi

Noget med opløselighed

24. oktober 2013 af Lukas1121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og døjer med en Kemi aflevering, og der er 3 spørgsmål jeg har store problemer med. 

Jeg har problemer med opgave 1 d, e og opgave 2 c i den vedhæftede fil. Er der nogen der kan hjælpe med nogle forklaringer?

I opgave 2 c ved jeg at jeg skal bruge formlen for opløselighedsproduktet, dvs K0 = [C]^c * [D]^d, men jeg forstår det ikke helt, nogen der kan give en forklaring, eller lægge nogle tal på, så kan det være jeg forstår det bedre.

Vedhæftet fil: Opgavesæt2.pdf

Svar #1
24. oktober 2013 af Lukas1121 (Slettet)

Har regnet alle opgaverne ud nu. Det er kun 2. c jeg bare ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

Opgave 2 c)
Beregn sølv(I)bromids opløselighed i en 0,084 M natriumbromidopløsning ved 25 oC. Angiv resultatet i g/100 mL

     AgBr (s)     <----->     AgBr (aq)    <---->    Ag+ (aq)     +     Br- (aq)
 

ionproduktet

     [Ag+] • [Br-] = Ksp(AgBr)

25 oC:

     [Ag+] • (0,084 M) = 5,4·10-13 M2


..

    s = [Ag+] = (5,4·10-13 M2) / (0,084 M) = 6,43·10-12 M


opløseligheden
     s•M(AgBr) = (6,43·10-12 M) • (187.7722 g/mol) = 1,86·10-9 g/L = 1,86·10-10 g/(100 mL)
 

    


Skriv et svar til: Noget med opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.