Matematik

Radius af bold ud fra rumfang

26. oktober 2013 af clarahgade (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg har fået stillet en opgave der lyder:
En bold kan indeholde 3,5 liter luft - hvad er radius i denne bold

Og en videre opgave der lyder:
Havd er overflade arealet af bolden fra før

Er der nogen der ved hvilken Formel jeg skal bruge?

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

volumen af en kugle er givet ved

                                      V = (4/3)·π·r3
isoler radius r


Overfladearealet af kuglen

                                      A = 4·π·r2


Svar #2
26. oktober 2013 af clarahgade (Slettet)

Kan man så sige at formlen skal omskrives så den hedder
R3= (4/3)/3,14159226/V?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Bonus info: Der er 1000 cm3 i 1 liter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kan, ved at dividere med (4/3 • π) på begge sider, omskrive formlen til:

V / (4/3 • π) = r3


Svar #5
26. oktober 2013 af clarahgade (Slettet)

Tusind tak begge to, i har lige reddet årskarakteren :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

husk at tage kubikroden til sidst for at isolere r


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvilket resultat får du?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2013 af mathon


                V       (r/3) • 4πr2
              ----- =  -------------- = (r/3)
               Ov         4π•r2

.

               Ov = (3V) / r

               Ov = (3•(3,5 dm3) / (0,75•(3,5 dm3) / π)1/3


Skriv et svar til: Radius af bold ud fra rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.