Matematik

Hvor høj er stigen ??

28. oktober 2013 af sorensen96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave, og håber derfor i kan hjælpe mig! 

Opgaven lyder: 

Figuren viser en 7.5meter lang stige, der står op ad en mur. 
Stigen danner en vinkel 62° med jordoverfladen.

a) Hvor højt når stigen op ad muren?

Jeg ved at jeg skal bruge cos, sin eller tan men forstår slet ikke sammenhængen eller noget i regnestykket. Håber i vil hjælpe !

Hilsen Lisa 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stigens længde er vel hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene vinkel er 62º . Beregn længden af kateten, der ligger over for vinklen på 62º .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af SuneChr

Tegn stigen op ad muren.
sin v  =  x / 7,5
x er svaret i a)


Svar #3
28. oktober 2013 af sorensen96 (Slettet)

men hvordan skal man opstille det i maple??


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af SuneChr

# 3
Så længe du ikke forstår, hvad der foregår, så vent med maskineriet.
Det er sikkert ingen kunst at trykke på et par knapper.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den søgte højde er så (se #1 og #2)

x = 7,5·sin(62º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Er de kendte sider ikke a og c?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der kendes kun den ene side, og det er hypotenusen. Hvad man kalder siderne afhænger af, hvad man kalder vinklerne. I #2 er hypotenusen kaldet x og den kendte vinkel er kaldet v.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Nå undskyld

Vinkel A og siden c

a=c*sin(A)

a=7,5*sin(62*)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo allerede gennemgået i #2 og #5.


Skriv et svar til: Hvor høj er stigen ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.