Fysik

Energi i en bil

28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man kører i 3,5 timer og billygterne omsætter i alt 130 W, hvor bilens nyttevirkning 78 %.

(energien til lys laves af generatoren som trækkes af motoren)

1)  hvor meget energi har lygterne brugt?

2) hvor meget energi skal bilenomsætte til lys?


c. hvor meget benzin er der brugt på lys?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

a) Brug formlen for den forbrugte energi. 

b) Brug engeriomsætning formel. 

c) forbrugte energi formel. 


Svar #2
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

kan du uddybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

a) Der er blevet spurgt efter hvor meget energi lygterne bruger :) Så har vi med energiforbrug at gøre altså findes der en formel for det hvor du kan indsætte dine egne værdier: 

Dvs, Du beregner effekten først : P*t hvorefter du bruger formlen for den forbrugte energi? 

Kender du den eller? 

Jeg mener det står i din bog . 


Svar #4
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

hmm kigger lige i så fald mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Velbekomme :) 

Men husk når du skal beregne effekt skal du lave de 3.5 timer om til sekunder og så gange det med 130W. Og herefter kan du bruge formlen for det brugte energu ;:) 


Svar #6
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

hvordan ser den formel ud? kan ikke finde den :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Jamen. Den har jeg skrevet til dig :) 

Eforbrugt = effekt gange tid = P.t

E = P*t 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3, #5

Det er en noget sludret forklaring. Effekten er jo givet i opgaven, P = 130 W, den skal ikke beregnes.

a) Man benytter E = P·t til at beregne den samlede energi, der forbruges i lygterne.

b) Herefter benytter man, at det er 78% af den energi, der blev leveret af bilens motor.


Svar #9
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

så: 

a)

E = P * t

E = 130W * 12600sek

E = 1638000 J eller 1,63*10^6 J

b)

1638000 J * 0,78 = 1277640 J

er dette så rigtigt???


Svar #10
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

Hvordan kan man vurdere hvor meget benzin der er brugt på lys :O ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

a) er korrekt fremgangsmåde. Det bør rundes til 1,64·106 J.

b) er forkert. Bilens motor skal jo producere mere energi, da kun 78 % af motorens produktion kan udnyttes af lygterne.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der mangler oplysninger for at kunne besvare dette spm om benzinforbruget.


Svar #13
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

Hvad skal jeg i stedet for gøre i opgave b? 

"Henrik kører en aften fra københavn til Århus. Turen tager 3,5 timer. Lygterne på bilen omsætter i alt 130 W. Energien til lygterne kommer fra en generator som trækkes af motoren. På Henriks bil er generatorens nyttevirkning 78%."

c) Giv en vurdering af, hvor meget benzin der på turen er blevet brugt til lys.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

b) Man ved, at

Elygter = 78%·Emotor .

Elygter er bestemt i a) . Bestem nu Emotor.

Som nævnt i #10 mangler der oplysninger for at kunne besvare c) .


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Denne tråd ser ud til at have de manglende oplysninger. Den har også svar på c)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1302598


Svar #16
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

Aha mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

b) Nej. Isoler Emotor af udtrykket

Elygter = 78%·Emotor

c) Du har ikke oplyst noget om energiproduktionen ved benzin. Det må da være oplyst et sted i opgaven.


Svar #18
28. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

Elygter/78% = Emotor?


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

man er jo nødt til at bruge denne formel : P*t så det er bestemt ikke noget sludre


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.