Matematik

kendetegn for om det er en cirkel eller ellipse

28. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en måde hvor på man kan se om det er en cirkel eller ellipse når man bare har selve ligningen(kvadratisk programmering). Er det ikke noget med at hvis to af tallene er ens, så er det en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af SuneChr

Koefficienterne til x2 og y2 i cirklen skal være ens.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis koefficienterne til leddene med x2 og y2 er ens, er der en mulighed for, at det kan være en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af mathon

               
                                Ax2 + Cy2 + 2Dx + 2Ey + F = 0
er en cirkel
          hvis
                         A = C > 0
                og
                        (D/A)2 + (E/A)2 - (F/A) > 0

               med
                        centrum (-(D/A),-(E/A))   og   radius = √((D/A)2 + (E/A)2 - (F/A))

.

          hvis
                         A = C < 0
                og
                        (D/A)2 + (E/A)2 + (F/A) > 0

               med
                        centrum ((D/A),(E/A))   og   radius = √((D/A)2 + (E/A)2 + (F/A))


Skriv et svar til: kendetegn for om det er en cirkel eller ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.