Kemi

Antal mol i Stearinsyre?

01. november 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er mol i Stearinsyre?

Skal bruge det til en opgave omkring hvor meget ilt (O2) der skal bruges ved afbrænding af et fødselsdagslys, men kan ikke rigtig finde det nogle steder. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2013 af mathon

M(C17H35COOH) = M(C18H36O2) = sum({18,36,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 284.484 g/mol
                                                                  antal atomer      atommasser


Svar #2
01. november 2013 af stef4905 (Slettet)

 Tak Mathon, men kunne jeg være så helig at du ville skrive hvad du har gjort ? 

kan nogenlunde godt se det, men kunne godt bruge nogle ord =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af Heptan

Han har beregnet det molare masse af stearinsyre, ved at lægge de enkelte molare masser for grundstofferne sammen. Hvis man kender formlen for stearinsyre er det ligetil, så ganger man bare med henholdvis ... C: 18, H:36 og O: 2

Talværdierne 12.011,1.008,15.999 er de molare masser for grundstofferne. Så har han fx ganget 12.011 med 18 osv med de andre, og lagt dem sammen.


Skriv et svar til: Antal mol i Stearinsyre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.