Matematik

Differentiere

03. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Differentiere f(x)= 3xex

ex har sig selv som afledet funktion, dvs:

f '(x)= 3ex 

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af mathon

brug produktformlen
                                     f(x) = (g(x)•h(x))

                                     f '(x) = g '(x)•h(x) = + g(x)•h '(x)


Svar #2
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Kan du evt. forklar hvordan du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af mathon

           f(x) = (g(x)•h(x))

                          g(x) = 3x                g '(x) = 3

                          h(x) = ex                h '(x) = ex

           f '(x) = g '(x)•h(x)  +  g(x)•h '(x)

           f '(x) = 3•ex  +  3x•ex = 3•ex(1+x)


Svar #4
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Hvad gøre jeg så med den her:

f(x)=4x*ln x-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af mathon

Skriv den éntydigt med parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af mathon

hvis
             f(x) = 4x • ln(x-1)      x > 1

           f(x) = (g(x)•h(x))

                          g(x) = 4x                g '(x) = 4

                          h(x) = ln(x-1)          h '(x) = 1/(x-1)

           f '(x) = g '(x)•h(x)  +  g(x)•h '(x)

           f '(x) = 4•ln(x-1)  +  4x•(1/(x-1)) = 4(ln(x-1) + (x/(x-1))


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.