Matematik

Differentiere

03. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x)=4x*ln x-1
g(x)=4x   g '(x)=4  
h(x)= ln x-1  h '(x)= 1/x

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er funktionen

f(x) = 4x·ln(x-1)  

eller

f(x) = 4x·ln(x) - 1    ?


Svar #2
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

f(x)= 4x* ln(x)-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så benyttes g(x) = 4x og h(x) = ln(x) ved din opdeling til produktreglen. 


Svar #4
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

f(x)=4x*ln x-1
g(x)=4x    g '(x)=4  
h(x)= ln x   h '(x)= 1/x 
4*ln(x)+4x*(1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Så reducer resultatet færdigt.


Svar #6
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

4*ln(x)+4 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, eller eventuelt 4·(ln(x) + 1) .


Svar #8
03. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Hvad gøre man så, hvis der er en parentes:  

F.eks.  7(x-1)*ex


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så benytter man igen reglen for differentiation af et produkt.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.