Matematik

finde skygge brede på en vinkel med 40 grader

04. november 2013 af TinaHanse (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvor lang en skygge vil et 10 m højt birketræ kaste, hvis vinklen mellem vandret og solens stråler er 40 Grader?

Hjælp!!?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for tangens til en vinkel i den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

a=10cm B=40 grader

Tan=a/b

tan^-(10/40)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Alle tre linier er noget vrøvl.

Man har

tan(A) = a/b

hvor A = 40º og a = 10m , så b = a / tan(A) = 10m / tan(40º) .


Skriv et svar til: finde skygge brede på en vinkel med 40 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.