Matematik

Differentiere

05. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Differentiere udtrykket f(x)=(3/x)-(x/3) og f(x)= 2-(2/x2)

Nogle der kan løse dem og forklare mig hvordan man gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

    f(x) = (3/x)-(x/3)

    f '(x) = (-3/x2) - (1/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af mathon

    g(x) = 2 - (2/x2)

    g '(x) = 0 - (-2/x4)•2x  = 4/x3


Svar #3
06. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Hvilken metode har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan benytte den generelle formel

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionerne.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.