Matematik

Den afledte funktion

07. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Hvis jeg har en parabel, og jeg skal aflæse f(x)= 0 på grafen, er det så der hvor parablen skærer x-aksen
HVordan finder jeg så f '(x)=0 ?
Skal jeg tegne en tangent eller hvad skal jeg gøre?!


Svar #1
07. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

ER der ikke nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2013 af mathon


                 f(x) = ax2 + bx + c
                              ax2 + bx + c = 0   a ≠ 0  og  b2 - 4ac = d ≥ 0
                                         
                                          -b ± √(d)
                                    x = -----------
                                             2a

                           

                 f '(x) = 2ax + b

                        f '((-b+√(d))/(2a)) = √(d)
                og
                          f '((-b-√(d))/(2a)) = -√(d)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har vandret tangent, hvor f '(x) = 0.

Parabelen skærer x-aksen, hvor f(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2013 af mathon

    f '(xo) = 2axo + b = 0

                 xo = -(b/(2a))

            


Skriv et svar til: Den afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.