Matematik

differentiere

09. november 2013 af nejvelda

Hejsa

Hvordan differentiere jeg denne: 1/3x^3-2x^2-5x

1/3 forvirrer mig? 

Kan I hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af hesch (Slettet)

f(x) = 1/3*x3

f ' (x) = 3 * 1/3 * x(3-1) = x2


Svar #2
09. november 2013 af nejvelda

Jeg forstår ikke hvad du har gjort?

Og hvad blev der af 2x^2 osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

Du differentierer x-leddet og nøjes med at gange resultatet med konstanten (1/3)

((1/3) * x3)' = (1/3) * 3x2    (=x2)

Ligeledes i de to andre led

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2013 af mathon

             ((1/3)x3 - 2x2 - 5x1) '  =  (1/3) • 3•x3-1 - 2 • 2•x2-1 - 5 • 1•x1-1 = x2 - 4x - 5


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.