Matematik

Hjææælp vigtigt!!

14. november 2013 af en29 - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg er i gang med en matematikaflevering, som jeg skal aflevere i morgen. Emnet er om eksponentielle funktioner og logaritme 

Jeg skal udregne hvordan antallet af unge vil se ud i år 2020? Jeg skal både lave en løsning ´i hånden´ og i TI-Nspire. 

Det er den udregning jeg skal lave ´i hånden´ jeg har problemer med?

Èn der kan hjælpe?

Opgaven er vedhæftet!!!!!

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den eksponentielle model f(x) = b · ax , hvor x er antal år efter 2008, og f(x) er antal unge udenfor arbejdsmarkedet. Konstanterne bestemmes ved regression på tabellens data.

Benyt modellen til at beregne f(x) for det x, der svarer til år 2020.


Svar #2
14. november 2013 af en29

Min eksponentielle funktion ser sådan ud; f(x)=165.99*(1,0985)^x

Så jeg skal bare sætte12 ind på x'ets plads?

f(x)=165.99*(1,0985)^12 = 512,486


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Det vil sikkert være passende at afrunde til samme niveau som tallene i tabellen.


Svar #4
14. november 2013 af en29

Okay super.

Kender du til TI-Nspire?

Hvordan løser man den der? Fordi så er det den jeg har problemer med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har vel brugt lommeregneren til at bestemme eksponentialmodellen. Så må du også kunne få den til at evaluere modellen for en bestemt værdi af x.


Svar #6
14. november 2013 af en29

Forstår ikke lige helt...


Skriv et svar til: Hjææælp vigtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.