Kemi

Enhed?

14. november 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg er lidt i tvivl om enheden

n=pV/RT= 1,013 bar*0,610 L / 0,08314472 L*bar*K-1*mol-1*393,15 K =0,018904 ..
Hvad bliver enheden, og er det den rigtige gaskonstant jeg har anvendt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af mathon


                                         (1,013 bar)•(0,610 L)                    1,013•0,610      bar1-1·L1-1·mol
                    n = -------------------------------------------------- = ----------------------- -------------------- =
                           (0,083145 bar·L·mol-1·K-1)•(393,15 K)    0,083145•393,15            K1-1

                                                                                   
                                                                                    bar0·L0·mol                    1·1·mol
                                                                   0,018904 ---------------- = 0,018904 ---------- = 0,018904 mol
                                                                                           K0                                1

…man regner med enhederne som med tal  - i den udstrækning, det kan lade sig gøre.


Skriv et svar til: Enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.