Matematik

Matematik

17. november 2013 af brandy112 (Slettet)

Hej allesammen. Sidder lige med en opgave om trekanter som jeg ikke lige kan finde ud af. Håber i kan hjælpe. Tak på forhånd :-)

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Trekant.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2013 af PeterValberg

a) brug en osinusrelation til bestemmelse af vinkel B

b) TABC = (1/2)·|AB|·|BC|·sin(B)

c) |AD| = |AB|-|BD|  og |BD|=|BC|·cos(B)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2013 af mathon

                            a2 + c2 - b2    4,02 + 7,42 - 5,72
            cos(B) = --------------- = ----------------------- = 0,646453    …
                              2•a•c              2 • 4,0 • 7,4


Svar #3
17. november 2013 af brandy112 (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2013 af mathon

    
                   T = (1/2)•a•c•sin(B) = (1/2)•a•c•√(1-(cos(B))2) = (1/2)•4,0•7,4•√(1-0,6464532)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.