Matematik

Hvor mange gange kan lyset nå rundt om jorden

17. november 2013 af Simzze (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg hjælper min søster og jeg kan simpelthen ikke finde ud af spørgsmål D..
Nogen som kan hjælpe :/
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den afstand, som lyset kan tilbagelægge i 1 sekund, og divider den afstand med Jordens omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af peter lind

I et sekund kan lyset bevæge sig strækningen c*1sekund hvor c er lyshastigheden


Svar #3
17. november 2013 af Simzze (Slettet)

Har i mulighed for at vise det?
Fordi det giver ikke rigtig mening for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lyshastigheden i vacuum er nu præcis

c = 299.792.458 m/s 

Beregn den afstand S som lyset kan tilbagelægge i 1 s ved at gange lyshastigheden med 1 s,

S = c · 1s 

Beregn så Jordens omkreds O. Jorden antages kugleformet med en diameter d = 12756 km.

O = π·d   (udtrykt i meter).

Divider nu S med O

n = S / O = c·1s / (π·d)


Skriv et svar til: Hvor mange gange kan lyset nå rundt om jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.