Matematik

Nemt Spørgsmål :)

18. november 2013 af oliviawinther (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan er det nu at...

man finder det modsatte tal

fx. 4 ?? 

er der ikke en der ville være rigitg sød at hjælpe mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af magth (Slettet)

det modsattatal (reciprokketal) af x = 1/x.

dvs, det modsattetal af 4 = 1/4.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2013 af magth (Slettet)

Du kan også tænke det som værende det tal du skal gange med tallet selv, for at få 1:

4*(1/4) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af magth (Slettet)

Men hvis du mener helt basic det modsatte tal, så er det jo bare at skifte fortegn, fx:

det modsatte af 5 er -5. 

Det var måske det du mente?


Svar #4
18. november 2013 af oliviawinther (Slettet)

Mange tak :)

men hvad gør jeg hvis det står i parentes fx. (-4)


Svar #5
18. november 2013 af oliviawinther (Slettet)

har fundet ud af det med parentesen, men hvad gør jeg hvis det er en brøk ?

fx. 5/2


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af SuneChr

Om det modsatte tal b, af a , m.h.t. addition, gælder
a + b  =  0
Om det modsatte tal b, af a , m.h.t. multiplikation, gælder
a·b  =  1


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af 123434 (Slettet)

4# Skal Olivia ikke bare gange med 4 for at få det modsatte tal? 


Skriv et svar til: Nemt Spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.