Matematik

Redegør for funktioner

18. november 2013 af Yofo (Slettet) - Niveau: A-niveau

redegør for at funktion g(x)=e^2x ·4x^2 er stamfunktionen til f(x)=8x·e^2x (x+1)

hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af peter lind

Vis at g'(x) = f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Enten integrerer du f(x)=8x·e^2x (x+1) eller differentierer g(x) :-)


Svar #3
19. november 2013 af Yofo (Slettet)

Men hvad får man når man ganger e^2x med x??


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man får da       x·e2x .


Svar #5
19. november 2013 af Yofo (Slettet)

Men hvordan kan det lade sig gøre, i forhold til at e^2x (x+1) vel skal give 2e^2x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du med "hvordan kan det lade sig gøre"? Er din opgave nu at finde en stamfunktion til x·e2x  ?


Svar #7
19. november 2013 af Yofo (Slettet)

Jamen, g'(x) bliver jo til 2e^2x *8x, og da opgaven går ud på at jeg skal redegøre for at g(x) er en stamfunktion til f(x), så ville jeg da gå ud fra at de gav det samme... Eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man viser, at g(x) = e2x·4x2 er en stamfunktion til f(x) = 8x·e2x·(x+1) ved at vise, at g'(x) = f(x) . Du har ikke differentieret korrekt.

Man benytter reglen for differentiation af et produkt ved beregningen af g'(x):

g'(x) = (e2x·4x2)' = (e2x)'·4x2 + e2x·(4x2)' = ...


Svar #9
19. november 2013 af Yofo (Slettet)

Nååååår! Nu forstår jeg! Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Redegør for funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.