Matematik

differentiere

20. november 2013 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa jeg ska differentiere denne funktion:

f(x)=3190/1+29,5*e^-0,133x

jeg tænker 3190/1+29,5*-0,133x*e

men dette er nok ikke korrekt. problemet er at vi ikke rigtigt at lært at diffentiere, så er lidt på herrens mark..


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2013 af mathon

generelt
                                          b/a                          b/a - y
                      f(x) = y = -------------    ⇔  Ce-bx = --------
                                      1 + Ce-bx                        y

                                        -b/a                                     b/a            b/a                                 b - ay
                      f '(x) = ----------------- • (-bC•e-bx)  =  ------------- • ------------- • aCe-bx = y2 • ---------- =  y•(b - ay)
                                  (1 + Ce-bx)2                          1 + Ce-bx    1 + Ce-bx                              y
                      

         


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2013 af mathon

i anvendelse for
                               3190 = b/a   b = 0,133   C = 29,5

                                              3190                         
                      f(x) = y = ---------------------   
                                      1 + 29,5e-0,133x       

                      f '(x) = y•(0,133 - 0,000042•y)        

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2013 af mathon

eller       
                                   -3190
               f '(x) = ------------------------ • 29,5•e-0,133x • (-0,133)
                          (1 + 29,5e-0,133x)2

.
                          12515,965•e-0,133x
               f '(x) = --------------------------
                           (1 + 29,5e-0,133x)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

Kan nogen forklare hvordan du kom frem til f mærke x?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af mathon

#4 se
 

Vedhæftet fil:udledning_1.docx

Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.