Kemi

Molekyler - opgave

22. november 2013 af Natacia (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej :)
Håber i kan hjælpe mig med min kemi - opgave.

Jeg er i tvivl om det er rigtig, opgaven går ud på at man skal skrive navnene for de kemiske formler, hvor man skal bruge navnene på tallene også (F.eks. O2 = dioxid fordi di = 2) de tal som der står de skal stå nede, men det jeg ikke på en ipad :)

1. N2 = dintrid
2. Cl2 = dichlorid
3. Br2 = dibromid
4. CH4 = carbontetrahydrid
5. H2S = dihydrogensvovlid
6. HCI = hydrogencarboniodid
7. NH3 = nitrogentrihydrid

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af WaffleUnleashed (Slettet)

ved et hurtigt skimt så støder jeg på din nr 5.

svovlid er der ikke noget der hedder... du leder efter "sulfid"


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af RachaelN (Slettet)

Prøv lige at læse kapitlet om molekyler igen :) Du ved godt, hvad O2,Br2, N2 og Cl2 i hvert fald hedder. 


Skriv et svar til: Molekyler - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.