Matematik

Problemregning - igen!

22. november 2013 af Metz83 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heeeej igen!!

et spørgsmål mere som en af jer måske kan forklare hvordan jeg kan regne det ud... - er lidt (meget) dum til matematik.:

Fodboldsspilleren Jørn H.s kost sammensættes ud fra hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11 000 skridt i en hjemmekamp. Man regner med, at

- 10% af skridtene er 30 cm lange                                                                                                                    

- 20% af skridtene er 120 cm lange

- 70% af skridtene er 70 cm lange

Vis at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm.

Og så har jeg faktisk lige et spørgsmål mere!:

beregn den længde Jørn H. løber i en hjemmekamp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den vægtede gennemsnitlige skridtlængde

0,1·30cm + 0,2·120cm + 0,7·70cm

Den samlede længde i en kamp er da den gennemsnitlige skridtlængde ganget med antallet af skridt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af 123434 (Slettet)

0,1*11000=1100

1100*30cm=33.000cm

0,2*11000=2200

2200*30cm=264000 cm

0,7*11000= 7700
7700* 70cm= 539000cm
33000cm+264000cm+539000cm= 836000cm=8,36 km


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Denne udregning:

0,1*11000+0,2*11000+0,7*11000=836.000

er da ikke korrekt. Venstresiden er lig med 11000 .


Skriv et svar til: Problemregning - igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.