Kemi

Empirisk Formel

09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)
Hvis man skal finde en empiriske formel og man ikke ved hvor mange gram stof der forbrændes, hvordan kan man så finde stofmængden af O?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af frodo (Slettet)

kom med hele opgaven.

Svar #2
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Molekyleformlen for en alkohol kan skrives C(a)H(b)O.
Ved fuldstændig forbrænding af en given mængde af alkoholen fås 2,800g CO2 og 1,376g H2O.

Bestem den empiriske formel for alkoholen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2005 af Lusker (Slettet)

Stofmængden af O er ligegyldig, da du ved at der kun skal være et O, altså skal du bare finde stofmængden af CO2 som er lig med stofmængden af carbon og derefter finder du stofmængden af H2O som er lig med stofmængden af hydrogen.
Derefter finder du forholdet mellem Carbon og hydrogen: n(C)/n(H).

Svar #4
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Dvs. hvis n(C) = 0,06362 mol og n(H) = 0,1527 mol så er forholdet 1:2??

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2005 af frodo (Slettet)

n(H)=n(H2O)??

ikke helt.

n(H)=2n(H2O)

Svar #6
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

okay nu er jeg lost.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2005 af Lusker (Slettet)

Undskyld frodo har ret. n(H)= 2n(H2O). Jeg var vidst lige hurtig nok.

Svar #8
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

så det er helt forkert at sige:
m(C) = (12,01/44,01)* 2,8g = 0,7641g
m(H) = (2,02/18,02)* 1,376g = 0,1542g
n(C) = 0,7641g/12,01g/mol = 0,06362 mol
n(H) = 0,1542g/1,01g/mol = 0,1527 mol

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2005 af frodo (Slettet)

nej, det er korrekt!
Der tager du også højde for #5.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2005 af frodo (Slettet)

men forholdet kan godt gøres mere præcist end 1:2

Svar #11
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Okay. men så er det at jeg ikke kan finde ud af at finde forholdet mellem de stof stofmængder.

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2005 af frodo (Slettet)

det giver 2,4 eller 5:12

Svar #13
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Nu fatter jeg endelig hvordan man finder forholdet mellem stofmængder. TAK:)

Svar #14
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Men, hvis der er 5 carbon og 12 hydrogen, så kan der jo ikke være oxygen.

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2005 af frodo (Slettet)

jo.. C5H12O er da bl.a. pentanol..

Svar #16
09. november 2005 af ::henriette:: (Slettet)

Nårh, okay. tak.

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2005 af frodo (Slettet)

CH3CH2CH2CH2CH2OH er da god nok.

Skriv et svar til: Empirisk Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.