Matematik

spørgsmål omkring rårlige procentviseente

24. november 2013 af HFNU (Slettet)

En person indsætter 15000kr. på en konto i en bank til en fast rente på 2,6%

a) Hvor stort beløb står der på kontoen efter 20år?
En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvis rente, hvor et beløb på 15 000kr vil blive fordoblet i løbet af 20år.

b) Bestem den årlige procentvise rente for denne bank.


Jeg har lavet a, men jeg mangler b-er der en som gider at forklarer den?det vil jeg blive rigtig glad for. 1000 tak:) 


Svar #1
24. november 2013 af HFNU (Slettet)

Jeg mente årlige procentvisrente


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af 123434 (Slettet)

a) 15.000kr*(1+0,026)^20=25063

b) 30.000kr=15.000kr*(1+r)^20

(30.000/15.000)^(1/20)-1


Svar #3
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Hej mange tak for svaret:))

Vil du forklarer mig den sidste linje igen måske? fordi du siger 1/20 -1???men det giver -0,95

Og det skal give 3,5 % til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtrykket skal læses

r = (30000/15000)1/20 - 1 = 21/20 - 1


Svar #5
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Når ok, tror desværre ikke jeg har lært at regne division ud når det bliver opløftet:( . Men prøver at se på det du har skrevet igen:)


Skriv et svar til: spørgsmål omkring rårlige procentviseente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.