Matematik

Beregn cos, sin & tan

25. november 2013 af uddannelseervigtigt - Niveau: C-niveau

Hvis der står, at man skal regne følgende tal med 4 decimaler: sin(20°), cos(78°), tan(11°)

Hvad skal man så? Forstår ikke helt hvordan man regner det ud. Er det noget der gøres på lommeregneren?
Altså vi har endnu ikke haft om det i klassen, og går ud fra, at det er noget vi skal tage op i morgen, så jeg tænkte, at jeg ville være klar på forhånd... :-) Håber nogle har en god forklaring!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af mathon

                  Beregnes på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man benytter lommeregneren til at beregne værdierne.


Svar #3
25. november 2013 af uddannelseervigtigt

Så sin20° = 0,3420?:)

#1 #2


Svar #4
25. november 2013 af uddannelseervigtigt

Og hvad hvis der står at man skal bestemme vinklen v, når sin(v) = 0,25 - hvordan regnes det så ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så benytter man invers sinus:

v = sin-1(0,25)


Svar #7
25. november 2013 af uddannelseervigtigt

#6
 

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Beregn cos, sin & tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.