Matematik

Renteformlen-nogle der har tid til at hjælpe?

26. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er to spørgsmål som hænger sammen.

Det andet spørgsmål sidder jeg stadig fast i :( og vil blive meget glad for hjælp til), og en som vil tjekke om mit svar på spørgsmål 1 er rigtig besvaret:) vil det være rigtig dejligt.

En person indsætter et beløb på en bankkonto. Kontoen forentes med en fast årlig rente på 2,04%. Efter 5år til denne rente står der 16593,71 på kontoen.

Bestem det beløb, der blev indsat på kontoen.

16593,71 = K0 *(1+0,024)^5

16593,71/(1+0,024)^5

K0= 14738,17kr.

Er det rigtigt???

Næste spørgsmål 

Personen lukker nu kontoen og indsætter de 16593,71 kr i en anden bank til en højere rente. Efter 4år på den nye konto står der 18749,00 kr. på kontoen.

b) bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.

Jeg har prøvet at lave den også, men tror den her er jeg helt galt med.

Fmåned = 1+ 2,04/100= 1,0204

Får= (Fmåned)^12= 1,274

Får-1= 1,274-1= 0,274= 27,42

Kan den årlige procentvise rente godt være 27,42??.

Vil en hjælpe mig med at regne det helt rigtigt ud, på forhånd 1000 1000 tak:)  til alle dem som hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Fremgangsmåden er rigtig, men du skriver at rentesatsen er 2.04%, hvorimod du i udregningen benytter 2,4%.

b) Her kender man K0 og Kn og n i renteformlen og skal så beregne r.

Kn = K0 · (1+r)n ,

(1+r) = (Kn / K0)1/n .

Her er n = 4, K0 = 16593,71 og Kn = 18749,00 .


Svar #2
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ej ok mange tak kan godt se at jeg har sagt 2,4 i stedet for 2,04:) endnu en gang tak.

Men til b) vil det sige at man ikke kan lave den på den måde overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvad du laver i b). Du benytter jo slet ikke oplysningerne, der hører til spørgsmålet. Man skal bestemme den årlige procentvise rente som beskrevet i #1.


Svar #4
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ok jeg tror jeg har mixet nogle af teoriene sammen i bogen så:) heheh.

Men kan jeg lige hører er det rigtigt til det første spørgsmål at det 16593,71/(1+0,0204)^5

Så der i stedet blevet sat 14999,99 kr på kontoen?på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det bliver nøjagtigt 15000,00kr.


Svar #6
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Så du har rundet det op ikke??fra 14999,99....


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Helt præcist bliver det 14999,99956 , som vi kan tillade os at skrive 15000,00 , når det drejer sig om penge, og når vi runder til 2 decimaler.


Svar #8
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ok ej nu er jeg helt med - FEDT :) Rigtig mange gange tak 


Svar #9
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Til spørgsmål b)

Er det så rigtigt at det giver roden 4(18749,00/16593,71)-1= 0,030=3,099%??

Vil det være rigtigt at runde op til 3,01, eller er det bare 3,1% man skal runde op til. Er lidt i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er korrekt regnet ud. Det giver ingen mening at runde det ned til 3,01% . 3,099997% kan bekvemt rundes op til 3,1% .


Svar #11
27. november 2013 af HFNU (Slettet)

:) hehe aaah... Så er jeg igen blevet lidt klogere. Tak


Skriv et svar til: Renteformlen-nogle der har tid til at hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.