Matematik

Matematik

01. december 2013 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau
Matematik hjælp

Se bilag

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af PeterValberg

bilag ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Værsgo
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af PeterValberg

Punktet A må være cirklens centrum :-)

Bestem cirklens omkreds (r = |AC|)
Bestem forholdet mellem omkredsen og cirkelbuen, herved kan du bestemme vinkel A

Det lader til at BC⊥AC, hvorfor trekant ABC er retvinklet.
|BC| = |AC|·tan(A)

Bestem arealet af trekant ABC:

TABC = (1/2)·|BC|·|AC|

Bestem arealet af cirklen, da du kender vinkel A, kan du let regne ud, hvor
stort arealet er af cirkeludsnittet, der afgrænses af crikelbuen CD samt AC og AD

Arealet af det sorte område er forskellen 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Hvordan finder jeg forholdet mellem omkredsen og cirkel buen ?
Skal jeg minus dem ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af PeterValberg

de skal divideres, - du skal med andre ord finde ud af, hvor mange
grader, som cirkelbuen spænder over.

A = (44/(2π·48))·360º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Hvorfor skal jeg så finde omkredsen ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2013 af PeterValberg

Hvis du skal kunne regne opgaven, skal du finde vinkel A

Du ved, hvor meget af cirkelbuen, der afskæres af vinkel A (44 cm)
så ved at bestemme hele omkredsen og derefter finde ud af, hvilken
brøkdel 44 cm svarer til, kan du bestemme størrelsen på vinkel A
som den samme brøkdel af 360º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
01. december 2013 af nanajen (Slettet)

Kan det passe at arealet af cirklen giver 7234,56

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.