Matematik

Differentialregning standard funktioner

02. december 2013 af Rikke65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

jeg skal bestemme standard funktioner 

x^2

og kvadartrod af x

og skal lave en tabel over dette 

nogen der kan hjælpe?

mvh. rikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af mathon


         funktioner                     x2                   √(x)  x≥0

         afledt funktion              2x                1/(2√(x)) x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af PeterValberg

Det er lidt uklart, hvad du mener, men hvis du skal bestemme
differentialkvotienten for funktionerne f(x) = x2 og g(x) = √x
så skal du bruge tretrinsreglen, - se her, hvordan det gøres
for f(x) = x2

[ LINK ]

På lignende vis kan du gøre det for g(x) = √x = x(1/2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af mathon

hvis #2 har tolket spørgsmålet korrekt
se da

Vedhæftet fil:tretrins_x^2 og √x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2013 af mathon

her skal det tilføjes, at
                                            1/(2√(x))    kun er defineret for x > 0


Skriv et svar til: Differentialregning standard funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.