Matematik

Rumfang

04. december 2013 af asbj0907 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En kanonkugle af jern vejer 2,6 kg. Massefylden for jern er 7,86 g/cm^3

Opg 1. Beregn kuglens rumfang: 2,6*1000/7,86=330,79 cm^3

Opg 2. Beregn kuglens radius = ?

Opg 3. Beregn vægten af kanonrøret, som er 1,37 meter langt og 5,6 cm tyk, også i jern = ?

Hvis jeg kunne få lidt hjælp til opg 2 og 3, så ville det være dejligt! Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af peter lind

Opgave 1 og 2 er jo ens ?

Kuglens rumfang 4*π*r3/3

Der mangler oplysninger om kanonrøret


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

2. Skal det ikke være kuglens radius? Benyt, at V = (4π/3)·r3 . Isoler r udtrykt ved V.

3. Kanonrøret er en hul cylinder hvis indre radius er lig med kuglens radius, og hvis ydre radius er lig med kuglens radius plus rørets tykkelse.


Svar #3
04. december 2013 af asbj0907 (Slettet)

Er rettet nu! Der er ikke flere oplysninger om kanonrøret, men det er vel noget med at regne det us som et cylinder, derefter trække hulrummet fra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Læs forklaringen i #2.


Svar #5
04. december 2013 af asbj0907 (Slettet)

Okay, jeg får 2. til CA 4. Så burde 3. også være dem ;) 

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man finder r = 4,29 cm . Jeg forstår ikke, hvad du mener med at 3. også burde være dem.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.