Matematik

eksponentielle funktioner

04. december 2013 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP, nogen som kan hjælpe mig med denne opgave ? 


om en eksponentiel funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12

bestem f(11) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

at fordoblingstiden er 8 betyder at når x vokser med 8 så bliver y fordoblet. i dit tilfælde er det netop det der sker:

x vokser med 8 fra 3 til 11 (11-3=8) , ergo skal y fordobles, dvs. f(11)24


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Afstanden mellem x = 3 og x = 11 er netop lig med 8 , dvs. 1 fordoblingskonstant, så

f(11) = 2·f(3)


Svar #3
04. december 2013 af Mariiiaaa (Slettet)

jeg er bange for jeg ikke helt har forstået hvad i mener, kan det uddybes ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordoblingskonstanten for den eksponentielle funktion f(x) er oplyst at være x2 = 8. Det betyder, at for ethvert x er

          f(x + x2) = 2·f(x) .

Man får oplyst værdien f(3) og skal bestemme værdien f(11). Da 11-3 = 8 = x2 , har vi derfor, at

          f(11) = f(3+8) = f(3+x2) = 2·f(3) = 2·12 = 24 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Opgaven lyder: om en eksponentiel funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12. Bestem f(11) 

f(3) betyder at når x=3 så er f=12

fordoblingstiden T2 =8 fortæller at når x vokser med 8 så bliver f fordoblet - sådan er fordoblingstiden defineret.

Du skal finde f(11), altså hvad er f når x=11? .

Du kan se at fra x=3 til x=11 netop er en stigning på 11-3=8

Her kan du bruge fordoblingstiden da denne netop  fortæller at når x vokser med 8- hvilket er tilfældet- så bliver f fordbolet.

Ergo bliver f(3) fordoblet: f(11)=2*f(3)=12*2=24


Svar #6
05. december 2013 af Mariiiaaa (Slettet)

Okay, tak for hjælpen det hjalp meget. 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.