Fysik

Krafter

09. december 2013 af FlinkeAnne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, en der kan hjælpe mig med opgaver jeg vedhæfter, jeg har selv forsøgt og kan ikke løse den.

Vedhæftet fil: krafter.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af peter lind

e) brug at summen af hjulkræfteren må være lige så stor men modsat rettet tyngdekraften. Når du har fundet tyngdekraften kan du bruge at den også er m*g

f) Brug at drejningsmomentet omkring tyngdepunktet er 0(vognen vælter ikke) Drejningsmometet fra krfterne på hjulet må så være lige så stor men modsat rettet drejningsmomentet fra tyngdekraften


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2013 af hesch (Slettet)

#0: 

e)  Hjulkræfterne skal jo adderes vektorielt. Du kan lettest lave tegningen i en kompleks talplan, hvorved du finder:

F2z = F2/ α ,  F1z = F1/ (α+90) ,  F3z = F3/ (α+90)

Tyngdekraften findes så ved:

FT =  -imag( F1z + F2z + F3z ) = m*g

--------------------------------------------------------------

f)  Momentligning om tyngdepunkt:

MT = -F1*(a/2) + F3*(a/2) + F2*x + FT*0 = 0       ( kraft*arm, regnet positivt mod uret )


Skriv et svar til: Krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.