Kemi

titrering igen igen

12. november 2005 af axell (Slettet)
Kan vi ikke blive enige om at:

saltsyre: n=c*v -> 0,100 mol/L * 0,009L=0,0009 mol

m=n*M -> 0,0009L*(NH3=17,03g/mol)=0,0153g

Procent: 0,0153/(2 ml * 0,91(densitet)/125(2 ml fortyndet 125 gange)) * 100 = 105,08 %

Der står 24,5 % på flasken med salmiakspiritus. Hvor er det filmen knækker?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2005 af frodo (Slettet)

densiteten bliver ikke formindsket 125 gange, pga. at der udføres en 125 grads fortynding

Svar #2
12. november 2005 af axell (Slettet)

Nej, kan der være noget om, men nu giver det 87 %

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2005 af frodo (Slettet)

hvordan?

Svar #4
12. november 2005 af axell (Slettet)

Fejl: det er 20 ml

Det giver så 8,7 %

Svar #5
12. november 2005 af axell (Slettet)

Procent: 0,0153/(20 ml * (densitet)/125(20 ml fortyndet 125 gange)) * 0,91 * 100 = 8,7 %

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2005 af frodo (Slettet)

du er nødt til at beskrive det med fortyndingen.

Har i udtaget 2 mL salmiakspiritus, og fortyndet det 125 gange?
Og hvor meget af dette er så anvendt til titreringen?

Svar #7
12. november 2005 af axell (Slettet)

2 ml 3 dobbelt salmiakspiritus blev puttet i en kolbe med 250 ml vand. 20 ml blev så taget af dette til selve titreringen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2005 af frodo (Slettet)

dvs, i har reelt titreret 2/250*20mL=0,16mL tredobbelt salmiakspiritus.

regn med det volumen, og ellers uændret densitet, og du ender op med 10,5%

er det et forsøg i selv har udført? Det vil jo kunne forklare den voldsomme afvigelse

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2005 af frodo (Slettet)

hvis ellers koncentrationen af jeres satsyre var 0,1 M og i anvendte 9 mL til titreringen.

Svar #10
12. november 2005 af axell (Slettet)

Tja, vi fik at vide at den var fortyndet med 125 gange.

Jeg får dog 8,7 % med dine beregninger:

0,0153g/(2/250*20mL)*0,91*100 = 8,7 %

Jeg kan ikke forstå den store afvigelse. Forsøget blev gjort grundigt.

Svar #11
13. november 2005 af axell (Slettet)

Iøvrigt mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: titrering igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.