Matematik

potens ligning

12. december 2013 af runajensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan ikke helt finde ud af ligningen; 2000=327·1,18^x.. jeg kan ikke isolere x? Hvordan gør man det?

indtil videre har er jeg kommet frem til dette: 

2000=327·1,18^x

6,12=1,18^x

men kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af SuneChr

327·1,18x  =  2000
1,18x  =  2000/327
x·log 1,18  =  log (2000/327)
x  =  log (2000/327) / (log 1,18)
x  =  (log 2000 - log 327) / (log 1,18)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: potens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.