Matematik

hvorfor går det mod 0?

12. december 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor går nedenstående mod 0

e  ^ ( - k/m * t)

for t gående mod uendelig        t --> uendelig

?

Nogen som vil forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af JydeO (Slettet)

Jeg går ud fra at både k og m er positive tal - tallet "k/m" må derfor også være positivt.
Tallet t går mod uendelig og derfor går tallet "(k/m) * t" også mod uendelig. Men det huskes på, at der er et negativt fortegn og derfor bliver hele eksponenten til et uendeligt lille tal.

Når så e ganges med sig selv et uendeligt lille antal gange, så bliver resultatet et uendeligt lille tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af mathon

forudsat at  k,m ∈ R+

          limes  e-(k/m)·t = 0   da  limes  e-x = limes  1/ex = 0
          t→∞                                t→∞             t→∞

       


Skriv et svar til: hvorfor går det mod 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.