Matematik
søger lidt hjælp
13. november 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg er ved at lave en aflevering, med denne problem stilling
En cirkel D med radius 1 har centrum i (1,-3). En linie l med ligningen y = x-2 er tangent til cirklen D.
Hvordan beregner koordinatsættet til det punkt, hvor linien l tangerer cirklen D
En cirkel D med radius 1 har centrum i (1,-3). En linie l med ligningen y = x-2 er tangent til cirklen D.
Hvordan beregner koordinatsættet til det punkt, hvor linien l tangerer cirklen D
Svar #1
13. november 2005 af 2835 (Slettet)
Bestem cirklen ligning udfra de oplysninger du har:
indsæt y = x-2 i cirklen ligning, isoler x, indsæt den beregnede x-værdi i tangents ligning, og du finder så y-værdien for tangeringspunnktet
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
indsæt y = x-2 i cirklen ligning, isoler x, indsæt den beregnede x-værdi i tangents ligning, og du finder så y-værdien for tangeringspunnktet
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Alternativt kan man benytte sig af, at omtalte cirkeltangent er vinkelret på den linje, som indeholder cirklens centrum og tangentens røringspunkt med cirklen. Med andre ord skærer linjerne hinanden i røringspunktet.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: søger lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
