Matematik

Matematik hjælp!!!!

12. december 2013 af 0122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har svært ved denne opg er der nogen der kan hjælpe ?????

Om funktionen g(x)=2x^3+ax^2-4x-2, hvor a er en konstant, er det givet, at den har lokalt 

minimum for x=2. Bestem a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af PeterValberg

hvilket betyder at:   f'(2) = 0   løs ligningen i a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. december 2013 af 0122 (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke :(


Svar #3
12. december 2013 af 0122 (Slettet)

Skal jeg differencere funktionen og sætter den lig med 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal differentiere funktionen og så løse ligningen f '(2) = 0 som en ligning i a.


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.