Kemi

Enheder

16. december 2013 af Linnese (Slettet)

I et forsøg har jeg kommet 1mL 0,1 M NaOH opløsning i 10 mL 5 ppm Krystalviolet(forkortes KV). Idet koncentrationen af NaOH er markant højere end krystalviolet, er der tale om en pseudoførsteordens-reaktion. Hvor hastighedsudtrykket er

v=kps·[KV+]m , hvor kps=k·[OH-]n

Jeg har målt koncentrationen af krystalviolet til forskellige tidspunkter og lavet en lineær regression med ln([KV+]) som funktion af tiden, så jeg får et udtryk på formen:

ln([KV+])=-kps·t+ln([KV+]0)

Funktionsudtrykket er:

ln([KV+])=-0,001991ppm/s*t+1,43ppm

Det oplyses nu, at reaktionsorden med hensyn til OH- er n=1, hvor bestemmer jeg hastighedskonstanten k? Jeg har begyndelseskoncentrationen af OH- angivet i enheden M, mens koncentrationen af krystalviolet er angivet i ppm.


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.