Matematik

vektor i planen

16. december 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der vil forklare mig hvordan man tegner en repræsentant for vektor?

Vedhæftet fil: Mat3H-Opgaver 505-509.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

En repræsentant for en vektor er et orienteret liniestykke, der har samme længde og retning som vektoren selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2013 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
17. december 2013 af naasnus (Slettet)

#2
 

hvad med den 3. figur hvordan skal repræsentant for vektor b tegnes


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af PeterValberg

6 tern lang med modsat retning af vektor a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
19. december 2013 af naasnus (Slettet)

#4
 

hvorfor 6  tern lang med modsat retning af vektor a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har (3. figur i 505)

a = [4 , 0] , a+b = [-2 , 0] , hvoraf

b = (a+b) - a = [-2 , 0] - [4 , 0] = [-6 , 0]


Svar #7
19. december 2013 af naasnus (Slettet)

#6
 

hvis man skal skrive regning for figur 1 hvordan vil den se ud?

ser det her rigtig ud ?

figur 1

b = (a+b) - a = (3,4)- (3,0) = (0, 4)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der har du jo

a+b = [3 , 4] og a = [3 , 0] . Bestem nu b = (a+b) - a = ...

Den kan du umiddelbart aflæse af figuren, da vektorerne a og a+b er afsat fra det samme punkt.


Svar #9
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

Jeg kan ikke få min udregning til at passe med figur 2

jeg har sagt

a=(-1,2)      a+b=(2,4) 

a -(a+b)=  (-1,2)  - (2,4) = (-3,2)


Svar #10
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

jeg har fundet ud af det 


Svar #11
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

#4
 

hvor skal vektor b  præcis tegnes i figur 3?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. december 2013 af PeterValberg

#11 Det må du faktisk selv om, du må placere vektoren hvor som helst,
      når bare længden og retningen ikke ændres.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

#12
 

i opga 506 har jeg fået vektor c i figur 2 til at give (7,-2)

jeg er  nemlig tvivel hvor den skal  placeres ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. december 2013 af PeterValberg

i den første skal den tegnes som vist, i de to andre kan du placere den, hvor du vil, når bare retning og længde ikke ændres.

PZ8Fo.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

passer det med at figur 3 i opg 506 igver c= (-4,-0)


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. december 2013 af PeterValberg

den sidste tegning ?

c = (-4,-1)

idet:

a + c = b
b - a = c
(-2,-3) - (2,-2) = c
(-2-2,-3-(-2)) = c
c = (- 4,-1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #17
20. december 2013 af naasnus (Slettet)


Svar #18
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

hvordan tegner man vektorerne a-b på denne figur?

Vedhæftet fil:Mat3H-Opgaver 510-514.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. december 2013 af PeterValberg

Jeg vil anbefale, at du ser disse to videoer om grundlæggende vektorregning:

[ LINK ]   [ LINK ]  

FriViden.dk har en hel samling af videoer om emnet:   [ LINK ]

Så kan du sikkert selv lave dine vektoropgaver, hvilket vel egentlig er meningen :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

jeg har set dem

men jeg forstår ikke når hun kommer til at forklarer om a-b


Skriv et svar til: vektor i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.