Matematik

Fordeling af stokastiske variable

18. december 2013 af Avi86 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey allesammen.

Jeg sidder med en opgave jeg ikke lige kan få hul på. Den lyder således:

Betragt kast med 2 "ærlige" terninger. Det antages at vi kan se forskel på de 2 terninger. Lad X1 være resultatet af den ene terning og X2 resultatet af den anden. Betragt de 2 stokastiske variable

     Y = min {X1,X2}     og     Z = max {X1,X2}

Spørgsmål 1:

Find fordelingen af Y = min {X1,X2}. Du skal angive de mulige værdier for Y og for hver mulig værdi i skal du finde P(Y = i).

Vink: Tegn de mulige udfald for (X1,X2) - altså den sædvanlige 6 x 6 - tabel - og marker for hvert i de udfald, der fører til Y = i.

Spørgsmål 2:

Find på tilsvarende måde fordelingen af Z.

Hvordan griber jeg denne opgave an. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Det er jo angivet i vinket, så hvad er problemet ?


Svar #2
18. december 2013 af Avi86 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt hvad jeg skal.

Jeg er godt med på at ved kast med 2 terninger er der 36 muligheder. Men hvad er i?


Svar #3
18. december 2013 af Avi86 (Slettet)

Er det rigtig forstået at i = {2, 3, ..., 12}, og at det kun er P(Y = 2) at jeg skal finde, og at denne er 1/36?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal beregne P(Y=i) for i ∈ {1,2,3,4,5,6} . Y er det mindste af de to terningers øjental. Læs dog vinket til opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2013 af peter lind

Nej Du lister alle 36 muligheder op og ser efter hvor mange gange den mindste(største) er 1, hvor mange gange den er 2 o.s.v


Svar #6
18. december 2013 af Avi86 (Slettet)

Mange tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Fordeling af stokastiske variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.