Matematik

Differentier

26. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Hvordan differentieres dette: 1/1-ln(2x)?

Har prøvet mig frem, og jeg får 1-ln(2x)+1/x/((1-ln(2x))2, men det stemmer ikke overens med facit. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2013 af peter lind

Har du ikke skrevet funktionen op ? Som du har skrevet den 1/1-ln(2x) = 1-ln(2x)=1-ln(2)-ln(x)  er det nemt at se at resultatet bliver 1/x uden al det mystiske du skriver nedenunder.

Eller mener du 1/(1-ln(2x))  ?

i så fald kan du bruge at (1/g(x))' = -g(x)'/g(x)2


Svar #2
26. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Jo, jeg mener 1/(1-ln(2x)). Hvor kan man finde den formel henne?

Hvis jeg bruger den formel, vil 1-tallet i tælleren, så ikke forsvinde når jeg differentierer den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2013 af peter lind

Den kan fås på flere måder. Nemmest ved at bruge reglem om differentiation af sammensat differentiation ,med f(y) = f(g(x))  differentieret f(g(x)) = f'(y)*g'(x) med f(y) = 1/y, f'(y)=-1/y2 giver dette -g'(x)/g(x)2

Du kan også bruge reglen for differentiation af en brøk f(x)/g(x) med f(x)=1


Svar #4
26. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

så den differentierede af 1/(1-ln(2x)) bliver -1/(1-ln(2x))2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2013 af peter lind

nej. du skal også gange med g'(x)


Svar #6
26. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Så man ganger med 1/x så den bliver -1/(1-ln(2x)2x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2013 af peter lind

netop


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.