Matematik

Matematik

28. december 2013 af 123434 (Slettet)

1)

x-7≤2(4x-3)

x-7≤8x-6

x-7+7≤8x-6+7

x≤8x+1

x-8x≤1

-7x≤1

x≥-1/7

2) En rektangulær græsplæne på 200m2 er dobbelt så lang som den er bred

a) Hvad er dens bredde

200m2=B*2B

200m2/2=B*B

100m2=2B

B=√100m2=10 m

Bredden er 10 m

Hvad bliver bredden, hvis den skal være 60% af længden?

200m2=0,6B*B

200m2/0,6=B*B

B=√200m2/0,6=18

Bredden er 18m*0,6=11 m

3)

Pedersen betaler 1992kr for et års vandforbrug. Kommunen opkræver 6,4kr pr. m3 vand og beregner sig et gebyr på 200 kr

Hvor mange m3 vand har Pedersen brugt? 

y=6,4x+200

1992kr=6,4x+200kr

1792kr=6,4x

x=280

Pedersen har brugt 280mvand

4)

3/(x-1)=1/2

3*1=1/2*(x-1)

3=1/2x-1/2

3,5=1/2x

x=7

(3/4+1/2x)2=9/16+1/4x2+3/4x

x/5=3

x/5*5=3*5

x=15

5)

I en retvinklet trekant kendes kateterne a=3,1 og b=4,7

a) Beregn længden af hypotesen √(3,12+4,72)=5,6

b) beregn trekantens areal

A=(3,1*4,7)/2=7,29

Kan I spotte nogle fejl i det her?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

I 2 b) bør man angive resultatet mere præcist. Man runder ikke af i mellemregningerne. Man angiver først det eksakte resultat og derefter en tilnærmet talværdi beregnet fra det eksakte resultat

B·B/0,6 = 200 ⇒ B = √(200·0,6) = 2·√30 = 10,95 m.

I 5 b) angives arealet eksakt A = (1/2)·3,1·4,7 = 7,285 .


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.