Matematik

Matematik

30. december 2013 af 123434 (Slettet)

En varer koster 324 kr incl. moms. 

a) Hvad er prisen uden moms

324kr/1,25=259, 2 kr

2)en kapital på 12.000kr sættes i banken, hvor den forrentes med 4,2% pr. år.

a) hvad står der på kontoen efter et år? 

12.000kr*(1+0,042)=12504 kr

b) Hvad står der på kontoen efter 10 år

12.000kr*(1+0,042)^10=18107, 5 kr

3) En rejse til Uzbekistan koster et år 12.600kr. I de følgende fire år ændres prisen med henholdsvis 10%, 2%, -8% og 0%

anvend fremskrivningsfaktoren til at finde prisen efter de 4 år

12.600kr*1,1=13860kr

13.860kr*1,02=14137,2kr

14137,2kr*0,92=13006,22 kr

Er der ikke en lettere metode, hvorved dette kan udregnes?

4) En lineær sammenhæng har ligningen :

y=2,33x-1,55

a) hvilken y-værdi svarer til x=5,22?

y=2,33*5,22-1,55

y=10,6126

b) x forhøjes med 25%, hvad bliver y-værdien nu?

y=2,33*1,25*5,22-1,55=13,7

c) beregn x, når y=9,35

9,35=2,33x-1,55

10,9=2,33x

x=4,68

d) y-værdien nedskrives med 17,3% Hvad bliver x?

9,35*0,827=7,73

7,73=2,33x-1,55

9,28=2,33x

x=3,98

5) i 2003 var der 750 indbyggere i landsbyen, Haxkøbing. I de følgende år aftog indbyggertallet med gennemsnitlig 30 pr. år

Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af indbyggere i landsbyen.

y=-30x+750

b) hvor mange indbyggere vil der være i 2012, hvis tendensen fortsæter?

y=-30*9+750=480 indbyggere

Er lidt usikker på, om mellemregningerne er korrekte?

Tak på forhånd og godt nytår


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

3) Beregn 12600·1,1·1,02·0,92

De øvrige opgaver er der ingen problemer med i fremgangsmåden.


Svar #2
30. december 2013 af 123434 (Slettet)

Tusind tak, Andersen


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.